Meest heftige zomerstorm sinds 1901!

Nederland wordt geteisterd door slecht weer en dat midden in de zomer. Het is eigenlijk absurd. Toch kunnen we er niets aan veranderen en zijn we er aan overgeleverd. In juli werden we als inwoners van dit kleine kikkerlandje opgeschrikt door een zomerstorm. En wat voor één. Een storm die in heftigheid niet meer voor is gekomen dan in 1901.

Het is nog niet voorbij

De zomerstorm is voorbij en het blijft een aantal dagen wat koeler. Toch lopen de temperaturen al snel weer op richting de 30  ̊C en blijkt dat het allemaal nog niet voorbij is. In de late avond van 13 augustus en de nacht van 14 augustus breekt er heftig onweer uit en wordt Nederland opnieuw geteisterd door noodweer.

Gevaarlijke onweersbuien voorspeld

Het is inmiddels 26 augustus geworden en we mogen nog steeds niet klagen over de temperaturen. Als je naar buiten loopt is het heerlijk aangenaam. Er staat alleen een behoorlijk windje en er schuiven regelmatig dikke wolken voor de zon. En dat de wind straks zal gaan aanwakkeren en er uit de wolken flink wat water zal gaan vallen, daar zal niemand zich over verbazen. Er is zwaar weer opkomst, tenminste dat is voorspeld. De kustgebieden zullen het zwaar te verduren krijgen. Lokaal kan er heel veel water vallen in korte tijd, die gepaard kan gaan met zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur. En ook hagelstenen zijn niet uitgesloten.

Augustus, zeer natte maandag

De maand augustus zal in de boeken makkelijk terug te vinden zijn, als zeer natte maand. Er is al ruim 50 mm meer neerslag gevallen dan voorgaande jaren in augustus. En dan is de maand nog niet eens voorbij. Het is nog afwachten wat er komen gaat, maar het voorspeld niet veel goeds.

Reviews are closed.