Tsjechië steeds meer in trek bij wintersporters

Langzaam loopt de zomer ten einde en gaat het bij de fanatieke wintersporters al weer kriebelen. Gaan we als winter-sportende Nederlanders naar de voor de hand liggende wintersportgebieden zoals Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland of Frankrijk of gaan we voor out-of-the-box? Zetten we al het vertrouwde opzij en gaan we voor een nieuwe uitdaging zoals bijvoorbeeld Tsjechië?

spindleruv mlyn

 

Favoriete skigebieden

De Zillertal Arena in Oostenrijk en Les Trois Vallées in Frankrijk zijn nog steeds onder de Nederlanders erg in trek, net zoals het Quatres Vallées in Zwitserland. Hun populariteit verliest nauwelijks iets ten opzichte van voorgaande jaren en staat dan ook nog steeds in de top 10 van favoriete wintersportbestemmingen. Wintersport is best wel prijzig en zeker in de favoriete landen en we moeten steeds meer op onze portemonnee letten.

Verzekerd van sneeuw

Het is dan ook niet vreemd dat we verder om ons heen gaan kijken, buiten de bekende wintersportgebieden. Een kleine groep heeft dan ook de mogelijkheden aan wintersport in Tsjechië ontdekt, waar de prijzen nog betaalbaar zijn voor onze portemonnee.  Er zijn verschillende skigebieden in Tsjechië waar je heel leuk kunt skiën. Het is misschien niet zo massaal als in de meest bekende skigebieden, maar je bent er wel verzekerd van sneeuw en je hebt plezier voor een leuke prijs.

Met de auto naar het skigebied

De meeste onder ons reizen toch met de auto naar het skigebied. Een hele trip vaak en dan is het belangrijk dat je auto helemaal in orde is. Het is belangrijk om voordat je aan de lange reis begint een uitgebreide wintercheck te laten doen bij een garage. En natuurlijk heb je ook sneeuwkettingen en goede winterbanden nodig.

Altijd goed voorbereid

Ook veiligheid is belangrijk, want veiligheid gaat echt boven alles. Wil je helemaal goed voorbereid aan je wintersportvakantie beginnen, volg dan een interactieve Snow Safety Clinic. Tijdens deze cursus leer je alles over lawinegevaar en waar je op moet letten. Je weet dan gelijk welke andere materialen van groot belang zijn om altijd bij je te hebben. Maak dus van je wintersportvakantie een feestje door goed voorbereid op weg te gaan.

Reviews are closed.