Alles over de functie office management

Wil je officemanager worden? Dan is het goed om meer te weten over deze functie, maar ook dat het mogelijk is om een opleiding te volgen waarmee je aan de slag kunt als office manager. De opleiding office management is een manier om je volledig voor te bereiden op de functie van office manager. Er is nog altijd veel vraag naar deze functie: medewerkers worden steeds mobieler en werken thuis of op flexplekken. Het is dan belangrijk om een officemanager te hebben die schakelt tussen medewerkers.

Als officemanager verricht je niet alleen administratieve maar ook organisatorische werkzaamheden. Alle zaken achter de schermen moeten goed verlopen en daarnaast ben je een grote hulp voor de manager of directeur. De functie wordt in iedere organisatie anders vervuld. Over het algemeen behoren documentatie, kantoorbeleid, organiseren en plannen, managementondersteuning en administratieve taken tot de functie van office management.

Office management: de werkzaamheden

Je werkzaamheden als office manager zijn zeer uitgebreid. Je bemant niet alleen de telefoon en de mail, maar je bent ook het aanspreekpunt voor andere afdelingen. Verder regel je de zakelijke correspondentie en beheer je personele zaken. Als office manager kun je in allerlei bedrijven werkzaam zijn: van commerciële organisaties tot overheidsdiensten en ICT-bedrijven. Het is heel goed mogelijk om de opleiding office management te volgen. Dit kan door heel Nederland: er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt voor het volgen van de klassikale lessen. Ontdek jouw mogelijkheden en meld je aan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *