Geen categorie

Alles over narrowcasting

In een tijdperk waarin technologie een groter bereik mogelijk maakt voor een groter publiek, kan klein denken juist voordelig zijn voor je bedrijf. Jezelf richten op een specifieke doelgroep zorgt ervoor dat jouw boodschap kan aankomen en verbinding kan creëren met de mensen op wie je focus ligt. Dit is het idee van narrowcasting!

Digital signage


Narrowcasting wordt ook digital signage genoemd, omdat het vaak de digitale weergave van bepaalde content op beeldschermen betreft. Dit kunnen afbeeldingen, video, (sociale) mediastreaming en informatie omvatten en je kunt het overal tegenkomen (winkels, musea, hotels etc.).


Dezelfde opbouw als broadcasting


Radio, televisie of internet, gericht op een nauw omschreven gebied of publiek. Het is op dezelfde manier opgebouwd als broadcasting, maar kan veel effectiever zijn omdat je de boodschap specifiek afstemt op het publiek dat je probeert te bereiken.Groter is niet altijd beter


Narrowcasting bewijst dat groter niet altijd beter is. Voor het grote publiek is reclame niet altijd iets wat ze boeit. Men ervaart reclame vaak als vervelend. De reden hierachter is dat reclame vaak niet is gericht op wat ze willen zien. Het doel achter narrowcasting is om de inhoud van de advertentie op een aantrekkelijkere manier aan te bieden, waardoor de kijker geïnteresseerd raakt en de kans wordt vergroot dat sales worden gemaakt. Het is veel minder waarschijnlijk dat we advertenties negeren als ze rechtstreeks op ons zijn afgestemd. Dit is belangrijk voor bedrijven om te begrijpen. Als je publiek niet geïnteresseerd is, zullen ze geen aandacht besteden aan je bericht. Als ze niet op je bericht letten wordt het ook niet gedeeld, waardoor je minder leads binnenhaalt en uiteindelijk minder sales maakt.


Groter bereik


Narrowcasting is iets waar elk succesvol bedrijf goed in is, omdat het hen in staat stelt hun bereik te vergroten. Dus in sommige opzichten zal kleiner denken leiden tot uitbreiding. Hoe gerichter je boodschap is, hoe groter de kans dat jouw publiek deze deelt, wat in ruil daarvoor jouw positie op de markt verbetert en je contacten zal uitbreiden.