Bezienswaardigheden van Vlieland

vlieland

Vlieland is een van de waddeneilanden, het valt onder de provincie Friesland. Oosteynde is de hoofdplaats en ook het enige dorp dat er is op dit eiland. Het is zo’n twaalf kilometer lang en ongeveer twee kilometer breed. Vanaf Harlingen in Friesland doe je er ongeveer anderhalf uur over met de boot. 

vlieland

Wat te doen?

Op vlieland kan je wadlopen, zo’n tocht doe je onder begeleiding van professionals. Je kan een tocht boeken via Wadloopcentrums, wel gaan deze tochten heel snel vol. Ook loopt het wadloopseizoen van mei tot oktober. 

Je kunt natuurlijk gewoon strandwandelingen maken alleen wadlopen is toch weer heel anders en een leuke ervaring als daar je interesses liggen.

Wat ook leuk is om de vuurtoren van het eiland te bezoeken. Als je boven in de vuurtoren bent kijk je uit over het eiland, en de buur eilanden Texel en Terschelling zijn ook te zien. 

Wat je ook kan huren is op Vlieland is een tuktuk, een soort autootje die je over het eiland brent. Dit gaat veel sneller dan lopen of fietsen, en is een leuke ervaring. Tijdens deze anderhalf uur lange tour, vertelt de bestuurder allerlei leuke en interessante verhalen over het eiland. Natuurlijk kan je Vlieland ook verkennen door middel van fietsen of lopen, fietsen is sneller en kan je makkelijker op alle plekken komen. Veel bezoekers huren dus ook een fiets.Vanuit de jachthaven vertrekken er snelle rubberboten die over zee gaan om bezoekers zeehonden en robben te laten spotten. Er gaan dagelijks verschillende tochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *