De bekende Pluimhortensia

Pluimhortensia

Erg veel mensen hebben tegenwoordig planten in hun tuin. Een veel voorkomende plant is de Pluimhortensia. De kans is groot dat veel mensen al eens van deze plant gehoord hebben. Echter is het niet voor iedereen helemaal duidelijk hoe deze plant er nou eigenlijk uitziet. 

Pluimhortensia

Hoe ziet een Pluimhortensia eruit?

Wanneer je een rondje maakt door Nederland, is de kans groot dat je de Hortensia een aantal keer tegen gaat komen. Tenminste, als je weet hoe de plant eruit ziet. De hortensia is normaal gesproken leverbaar in een bolvormige variant. Deze bol zit op een groene stengel. Echter heeft een Pluimhortensia hetzelfde principe, alleen ziet hier geen bol maar een pluim aan de steel vast. Beiden varianten zij in verschillende kleuren leverbaar. Doordat deze plant vaak felle kleuren heeft, is de plant gemakkelijk te herkennen. 

Past een Pluimhortensia in mijn tuin?

Het antwoord op deze vraag is redelijk eenvoudig, namelijk; ja. De Pluimhortensia past in veel verschillende soorten tuinen. Dit komt doordat de plant in zo veel verschillende kleuren leverbaar is. Hierdoor is er voor iedere tuin een passende kleur te vinden.