De Leukste winterfestivals voor studenten

Het studentenleven bestaat niet alleen uit studeren, maar ook uit feesten en bezoeken van festivals. Het is heerlijk als je even de stress van aankomende tentamens of deadlines kan weg dansen. Tegenwoordig zijn er genoeg winterfestivals en evenementen om dat te kunnen doen. Wij halen er een aantal uit om jou te laten inspireren.  

  1. Valhalla

Met dit indoorfestival wordt de RAI Amsterdam omgetoverd tot een nachtelijk circus. Het is één van de grootste indoorfeesten van Nederland. Het bestaat uit bizarre acts, kermisattracties en magische decors. Qua muziek is Valhalla festival voorzien van een geweldige line-up. 

  1. Grasnapolsky 

Het festival vindt plaatst op het Groningse platteland in de oude strokartonfabriek De Toekomst. Dit winters festival is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie. Er is zowel indie als elektronische muziek aanwezig. Grasnapolsky probeert een gezonde balans te vinden tussen bekende artiesten en nieuwe ontdekkingen. 

  1. Eurosonic Noorderslag 

Dit is het bekendste en grootste showcasefestival van Europa, dat wordt gehouden in Groningen. Het festival trekt jaarlijks rond de 40.000 bezoekers en heeft bijna 300 optredens. Daarnaast wordt de stad Groningen vier dagen lang omgetoverd tot de pophoofdstad van Europa. In kerken, scholen, zalen en kroegen door de hele stad; vier dagen lang klinkt overal muziek. Eurosonic Noorderslag is het festival om nieuwe muziek te ontdekken. 

  1. Awakenings 

We kennen Awakenings als het grote technofestival in juni, maar in de winter heeft het meerdere evenementen gepland staan. Deze feesten worden georganiseerd in de Gashouder in Amsterdam. Rond de jaarwisseling wordt de Gashouder tot weer een grote dansvloer. Heb je dit gemist? Dan is er met Pasen nog een herkansing, omdat Awakenings Easter plaatsvindt. 

Wil graag op deze festivals aanwezig zijn en wat bijverdienen? Kijk dan op Studentenvacature  en vind de geschikte vacature.