De nadelen van het verhuren van je appartement

We zien het vaak gebeuren; jonge mensen kopen een klein appartement als eerste investering en plots komen ze enkele jaren later de man of vrouw van hun leven tegen en moet er een keuze gemaakt worden. Gaat het appartement verkocht worden of gaan we toch voor het verhuren van ons appartement. Dat het verhuren van een appartement voordelen, zoals een maandelijkse afbetaling door de huurder, heeft, dat is waarschijnlijk wel duidelijk. Maar er zijn ook nadelen aan het verhuren van je appartement verbonden.

Appartement

Door het verhuren en niet verkopen van je appartement verlies je natuurlijk enigszins aan koopkracht. Een verkoop zou je immers wat meer financiële middelen op korte termijn geven en dat kan handig zijn als je iets nieuw wilt kopen. Langs de andere kant zal een financiële instelling die je geld gaat lenen wel rekening houden met het feit dat je nog een eigendom in bezit hebt.

Bij de verhuur van je appartement weet je nooit op voorhand hoe je huurder zich gaat gedragen. Je kunt wel een eerste inschatting maken bij het ondertekenen van het huurcontract, maar 100% zeker ben je nooit. En een slechte huurder, dat is problemen. Huurders kunnen bijvoorbeeld wanbetalers zijn of worden of ze kunnen schade toebrengen aan je eigendom. In deze gevallen is het moeilijk om een huurder uit je woning te krijgen of de schade door de huurder vergoed te krijgen. Door een grondige achtergrondcontrole, binnen het legale, van potentiële huurders kan deze situatie echter grotendeels vermeden worden.

Genoeg voordelen

Heel wat mensen verhuren een appartement in een ander dorp of een andere stad dan waar ze zelf wonen. Op afstand je appartement verhuren, is niet altijd even eenvoudig. Er zijn wel moderne communicatiemiddelen, maar toch levert het je heel wat voordelen op als je vlakbij je huurappartement woont.