Een nieuwe (elektrische) auto: Kopen of leasen?

In veel gevallen is het leasen van een auto goedkoper dan wanneer je een auto koopt. Leasemaatschappijen kunnen auto’s namelijk extra goedkoop inkopen en onderhouden. Twijfel je over leasen of kopen? Beide hebben verschillende voor- en nadelen.

Nadeel van het leasen van een auto
Bij private lease huur je eigenlijk de auto voor een vast bedrag per maand. Deze auto is dus niet jouw bezit en wordt door hypotheekverstrekkers soms gezien als een lening. Heb jij een mooie leaseauto op de oprit staan? Dan kan het maar zo zijn dat je daarom een lagere hypotheek kan krijgen.

Voordelen van het leasen van een auto

Private lease heeft ook veel voordelen en geeft natuurlijk veel gemak. Je hebt geen eigen kapitaal nodig om in een mooie auto te rijden. Ook bespaar je bij het leasen van een auto op onderhoud, verzekeringen en afschrijvingskosten.

Zakelijk leasen
Naast private leasen is het ook mogelijk om zakelijk te leasen via je werkgever. De leasemaatschappij koopt de auto en jij of jouw werkgever betaald een vast bedrag per maand om deze auto te gebruiken.

Een elektrische auto leasen?
Elektrische auto’s zijn de auto’s van de toekomst. Ze zijn milieuvriendelijk en aantrekkelijk vanwege de lage bijtelling en gunstige maandtarieven. Daarnaast hebben deze auto’s over het algemeen minder onderhoud nodig en bespaar je op brandstof. In vrijwel alle gevallen is een elektrische auto zuiniger dan een benzine of dieselauto.

Mede dankzij de overheid is het rijden in een elektrische auto het waard. De auto’s zijn duurder in aanschaf waardoor de leaseprijs ook hoger ligt. De overheid heeft echter besloten om de bijtelling voor deze auto’s laag te houden, hierdoor is leasen ook een stuk goedkoper geworden.

Er zijn een aantal prachtige elektrische leaseauto’s beschikbaar, neem bijvoorbeeld de Kia e-Niro of de gloednieuwe Volkswagen ID.4.  Deze elektrische auto’s zijn zeer geschikt voor zowel zakelijke lease als private lease.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *