Rijles
Verkeersschool

Haal je aanhangerrijbewijs in een dag

Heb jij al eens overwogen om je aanhangerrijbewijs te halen? Dit rijbewijs geeft je verschillende extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je met dit rijbewijs E ook aanhangers met een gewicht van hoger dan 750 kilogram mag gebruiken. Bij bepaalde beroepen kan deze vrijheid goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker van een klusbedrijf, van een verhuisbedrijf, enzovoorts. Zij zullen regelmatig zware voorwerpen moeten kunnen vervoeren. Een rijbewijs E komt hierbij goed van pas! In dit artikel lees je meer over het behalen van dit rijbewijs. Wist je dat je het rijbewijs E binnen een dag kunt halen bij veel Nederlandse rijscholen? Zo kun je direct de weg op met je aanhanger!

Rijlessen volgen voor je aanhangerrijbewijs

Net als bij het behalen van je autorijbewijs, volg je ook voorafgaand aan het examen voor je aanhangerrijbewijs rijlessen. Een belangrijk verschil tussen rijbewijs B en rijbewijs E, is dat je voor rijbewijs E geen theoriecertificaat hoeft te halen. Je kunt dus direct aan je praktijkexamen beginnen, na het volgen van de rijlessen. Houd er rekening mee dat er een aantal voorwaarden gesteld worden aan het examen voor dit rijbewijs. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn en dien je over een rijbewijs B te beschikken. Het is dus niet mogelijk om je rijbewijs al op jongere leeftijd te halen, zoals dat bij een autorijbewijs wel kan.

Osseforth

Mogelijkheden met een rijbewijs E

Wanneer je over een rijbewijs E beschikt, heb je verschillende extra mogelijkheden. Met een rijbewijs B is het enkel toegestaan om aanhangers met een gewicht van maximaal 750 kilogram te gebruiken. Dit gewicht is de som van het gewicht van de aanhanger en de lading. Op het moment dat het gewicht hoger dan 750 kilogram ligt, heb je het rijbewijs E nodig. Er zijn handige hulpmiddelen om het gewicht van een aanhanger te wegen.

Aanhangerrijbewijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *