Horloge kopen: De mooiste dames horloges

Een accessoire dat niet mag ontbreken in menig mannen én vrouwen hun sieradendoos is een horloge. Een horloge maakt je look vaak compleet en je kunt hier veel verschillende combinaties mee maken. Ga je bijvoorbeeld voor een stoere look? Heel casual? Of juist chique? Een horloge kan het verschil maken. Horloges zijn niet de meest goedkope sieraden, dus zorg er wel voor dat dit een weloverwogen aankoop is. Lees hieronder waar je op kunt letten bij het kopen van een horloge.   

Design

De trend van horloges is bij wijze van spreken net zo veranderlijk als het weer. Wil je meegaan met actuele trends? Bedenk dan wel dat deze trend over een tijd niet mee geldig is. Helemaal prima natuurlijk, maar wil je gaan voor een model dat langer meegaat? Zorgt er dan voor dat het design tijdloos is. Voor het kopen van een mannen horloge gelden net weer iets andere trends dan bij een dames horloge kopen. Voor mannen zijn iets grotere modellen met wat donkere kleuren vaak wel de standaard. Voor vrouwen geldt over het algemeen hoe subtieler hoe beter. Vaak is het kiezen van een wat kleiner en minimalistischer model een veilige keuze.

Prijs/kwaliteit

Over het algemeen zijn horloges niet goedkoop. Je kunt deze aankoop natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wil. De prijs van het horloge zegt dan weer niet zo veel over de kwaliteit van het uurwerk. Dit zou je misschien wel verwachten, maar gek genoeg werkt dit niet zo. Meestal bepaalt het merk ook de prijs. Als een merk heel groot en populair is, zullen ze waarschijnlijk meer vragen voor een horloge dan een klein merk. Dit is gebaseerd op reputatie. Wat het kiezen van een horloge niet bepaald makkelijker maakt is het feit dat er honderden merken bestaan. Weet je niet precies welk merk bij jou past? Ga dan langs bij een juwelier en vraag hen om advies. Zij weten precies welk horloge past bij jouw wensen en budget.