Onderhandelen over het uurtarief oppas doe je zo!

Wil je onderhandelen over het uurtarief oppas? Juist als ouder of misschien als oppasser? Jullie hebben er beiden baat bij om samen tot een bedrag te komen waar jullie tevreden mee zijn. In deze blog gaan we je enkele tips geven waarmee jullie dit gemakkelijk kunnen doen, dus lees gauw verder! 

Bepaal een basisbedrag 

Allereerst is het handig om samen een basisbedrag af te spreken. Hierbij kijk je naar de leeftijd van de oppasser, het aantal kinderen en het landelijk gemiddelde tarief. Dat ligt iets boven de vijf euro. Ben je ouder dan 17 of 18? Dan mag daar zeker een euro bij. Ben je nog 13 of 14? Dan gaat er eerder een euro af. Vervolgens is het aantal kinderen nog belangrijk. Voor één kind is 5 euro normaal, per extra kind kun je daar ongeveer €2,50 bij optellen.  

Extra’s optellen 

Het basisbedrag is dus vrij gemakkelijk te bepalen. Tel daar vervolgens nog de extra’s bij op, of af. In de avonduren, wanneer de kinderen slapen, heeft de oppasser niks te doen en is het logisch dat het uurtarief wat lager ligt. Aan de andere kant is het juist logisch om de oppasser meer te betalen wanneer hij of zij huishoudelijke klusjes oplost, een eind moet reizen om op te kunnen passen, het om hele drukke kinderen gaat of ze hulp nodig hebben bij het maken van huiswerk. Houdt daar dus rekening mee en bepaal hoeveel extra je deze klusjes waard vindt.  

Houdt rekening met elkaar 

Wanneer je een ruime portemonnee hebt en de oppasser graag een halve euro extra wil verdienen omdat hij of zij een jaartje ouder is geworden, mag je daar best ja tegen zeggen. Aan de andere kant, wanneer je zelf weinig te besteden hebt, kun je daarvoor ongetwijfeld begrip vragen aan de oppasser. Houdt tenslotte dus vooral rekening met elkaar en kom uit op een bedrag waar jullie beiden tevreden over zijn, dan kunnen jullie nog lang op elkaar rekenen!