Online Marketing wereld verandert snel

Een van de grootste maar toch ook wel weer leukste uitdagingen binnen de wereld van Online Marketing is dat het landschap constant veranderd. Er zijn voor ieder kanaal iedere week, maand en jaar zo ongelooflijk veel updates te melden, dat het heel moeilijk is om bij te houden. Je zult als online marketing specialist dus echt hiervan op de hoogte moeten zijn, anders ben je niet in staat om goed werk te kunnen leveren voor je klanten. Als andere specialisten wel op de hoogte zijn van alle updates en dit doorvoeren voor hun klanten, dan heb je natuurlijk niet heel veel andere keus dan daar ook in mee te gaan.

Updates in Google Ads


De meeste van die nieuwe updates zijn er voor Google Ads. Nieuwe Google Ads aankondigingen zijn er eigenlijk wel bijna iedere week. Soms zijn het wat kleinere aankondigingen waar je niet zo eens heel veel mee kunt. Maar soms zijn er ook hele grote updates te melden waar je gewoon weg niet omheen kunt. Zo veranderd soms bijvoorbeeld de manier waarop Ads opgebouwd worden of er komen bepaalde functies die de campagnes nog beter kunnen maken, waardoor je meer omzet kunt genereren. Het verschilt ieder jaar weer heel erg wat voor updates er zijn.

Op de hoogte blijven


Gelukkig zijn er heel veel platforms waar je gemakkelijk op de hoogte kunt blijven van al de nieuwtjes. We raden je aan in ieder geval gewoon veel van deze platforms te volgen op de social media’s. Daarnaast is het ook altijd verstandig om je netwerk op LinkedIn gewoon lekker uit te breiden met veel mensen binnen hetzelfde vak. Die zullen dusdanige updates namelijk altijd delen waardoor jij automatisch ook weer op de hoogte bent van dat specifieke nieuwtje. Wel zo makkelijk natuurlijk op die manier.