Palmboom

Een palmboom is een tropische plant met een bruine stam en smalle groene bladeren. Palmbomen zijn er in vele soorten en maten en geven een tropische sfeer aan elke tuin. Sommige palmbomen kunnen zelfs binnen worden neergezet en ook dit ziet er heel gezellig uit. Elke palmboom wekt gegarandeerd vakantiegevoelens bij jou op!

Het kiezen van een mooie palmboom

Op het gebied van palmbomen is er veel keuze. Als eerste is er keuze uit een palmboom voor binnen of voor buiten. Daarnaast is er keuze uit de verschillende afmetingen. Sommige bomen blijven vrij klein en andere worden heel hoog. Ook hebben de verschillende bomen allen een andere bladvorm en stamstructuur. Een voordeel van de palmboom is dat de stam niet vertakt en hij daardoor op een mooie wijze de hoogte in groeit. De palmboom wordt op latere leeftijd ook niet veel dikker en daardoor kan je er bij het aanschaffen van de palmboom zeker van zijn dat het formaat je bevalt.

Het verzorgen van een palmboom

Wanneer je een palmboom hebt aangeschaft is het belangrijk dat je goed voor de boom zorgt, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten! Als je de palmboom in de tuin wilt neerzetten, zorg dan dat hij op een beschutte plaatst staat in de zon of half in de schaduw. Wanneer de boom wordt blootgesteld aan te veel zon kan dit tot verbranding en uitdroging leiden. Een palmboom hoeft niet gesnoeid te worden en is daardoor gemakkelijk in het onderhoud. Echter, wanneer er bladeren dood zijn kunnen deze wel worden verwijderd. Wel heeft een palmboom veel water nodig. Zeker tijdens warme dagen is het belangrijk om de palm voldoende water te geven. Geef de boom ook regelmatig mest om ervoor te zorgen dat de boom zo lang mogelijk mooi blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *