VCA trainingen voor iedereen

Hoewel VCA trainingen niet verplicht zijn voor aannemers om werkzaamheden uit te voeren, is het hebben van een VCA certificaat wel de beste methode om aan te tonen dat werknemers en werkgevers weten hoe ze veilig aan de slag kunnen. Er zijn speciale VCA trainingen voor medewerkers in het veld, de zogenaamde Basis VCA (B-VCA). Daarnaast is er een opleiding voor leidinggevenden, de zogenaamde VOL-VCA. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Tegenwoordig worden werkzaamheden steeds vaker alleen gegund aan ondernemingen die mensen met een VCA-certificaat in dienst hebben.

VCA trainingen in iedere sector

VCA trainingen zijn voor werknemers en werkgevers in vele verschillende sectoren van belang. Overal waar je te maken kunt krijgen met een verhoogd risico is een VCA-certificaat nuttig. Denk aan de chemische industrie, de bouw, elektrotechniek, vrachtvervoer enzovoorts. Het behalen van een VCA-certificaat geeft zekerheid aan een potentiële klant dat het werk op correcte wijze wordt uitgevoerd. Een potentiële werknemer met een VCA certificaat laat zien dat hij veilig werkt met aandacht voor gezondheid en milieu. Dat kan voor een werkgever de doorslag zijn om juist deze persoon aan te nemen.

Inhoud VCA trainingen

Bij G4S kun je zowel de VOL VCA als de Basis VCA trainingen volgen. De cursussen zijn klassikaal of op afstand te volgen. E-learning maakt het mogelijk dat je de opleiding in je eigen tijd kunt doen. Tijdens de trainingen komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo is er aandacht voor het werken met gevaarlijke stoffen en met verschillende machines gereedschappen en werktuigen. Er wordt dieper ingegaan op de werkplekinrichting en persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook het werken in besloten ruimtes of op hoogte komt aan bod. Daarnaast is er aandacht voor wetgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu en wat dat in de praktijk betekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *