Waarom mensen Bitcoin kopen

Wanneer men praat over cryptocurrency gaat het vaak over Bitcoin. Naast Bitcoin zijn er echter ook andere cryptocurrency zoals Ethereum, Litecoin en Ripple. Bitcoin is de grootste en bekendste digitale valuta. Maar wat is de oorsprong en kan je er wel mee betalen? Wij leggen het je uit.

Betaalmiddel
Mensen zien Bitcoin vaak als een investering in plaats van een betaalmiddel. Toch is Bitcoin gewoon een betaalmiddel. Je kunt Bitcoins naar elkaar overmaken en er zelfs online mee shoppen. Steeds meer webshops accepteren Bitcoin als betaalmiddel.

Naast het betalen van producten en diensten is het ook mogelijk om met Bitcoin andere digitale valuta te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld Ripple kopen met Bitcoin. Zodra de Ripple koers daalt verkoop je deze weer en verdien je dus geld.

De oorsprong
Bij het kopen en verhandelen van Bitcoin spelen de centrale bank en andere instanties geen rol. Dit is precies de reden waarom Bitcoin is bedacht. Na de crisis werd het vertrouwen in de banken minder en werd er gezocht naar een alternatief. Vanuit die gedachte is de Bitcoin ontworpen.

Blockchain
Omdat de centrale bank geen toezicht heeft op de Bitcoin, controleren ze dus ook geen transacties. De controles worden door de gebruikers zelf uitgevoerd. Voor deze controles is het blockchain systeem bedacht. In dit systeen worden alle transacties opgeslagen. Iedereen heeft toegang tot het systeem, dat bijdraagt aan de veiligheid.

Bitcoin kopen
De Bitcoin koers is erg instabiel maar over de grote lijn wel stijgende. Hou er altijd rekening mee dat je geen garantie hebt op het maken van winst. Steek dus alleen geld in Bitcoin wat je eventueel zou kunnen missen. Wil je meer weten over Bitcoin of Bitcoin kopen? Neem dan eens een kijkje op Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *