Welke lamp heb ik nodig thuis?

Ben je opzoek naar een paar nieuwe lampen voor in huis en heb je opgemerkt dat het aanbod enorm groot is? Dat kan de keuze nogal moeilijk maken. Tegenwoordig is er voor iedere ruimte, voor iedere gelegenheid een lamp die er perfect bij past. Nu denk je misschien dat dit allemaal overdreven is en dat je dit niet nodig hebt. Je wilt immers gewoon een paar lampen die hun werk uitvoeren: het geven van licht waar je wat aan hebt. Toch is het handig de juiste lamp aan te schaffen en te plaatsen in de juiste ruimte.

Wat voor lampen zijn er?

Zoals eerder benoemd, is er voor elke ruimte een andere lamp die je het beste kunt gebruiken. Hoe kun je erachter komen welke lamp je nu precies nodig hebt voor de ruimte die je wilt oplichten? Je kunt in de winkel naar advies vragen en online zoeken naar tips. Ook hieronder lees je wat voor verlichting je hebt

Basisverlichting
Het woord zegt het al, dit is het licht wat ieder huis heeft. Het is het licht die je gebruikt bij je dagelijkse routines. Denk aan afwassen, eten maken, eten, douchen en meer. Welke lampen horen hier nu thuis? Een hanglamp hang je vaak boven de eettafel, zodat je goed kunt zien wat je eet. Met een lampenkap kun je de hoeveelheid licht bepalen wat op de tafel schijnt.

Een tafellamp is zowel functioneel als decoratief. Deze lamp wordt vaak aangezet wanneer je aan het werk bent of wanneer je een boek aan het lezen bent. Het is niet te fel, maar het geeft voldoende licht wat je nodig hebt om alles te kunnen typen, opzoeken en lezen.

Sfeerverlichting
Bij sfeerverlichting kun je denken aan verlichting wat je een warm, relaxt gevoel geeft. Dit zijn vaak lampen zoals metallic lampen in de vorm van een vloerlamp in de woonkamer of lampen met verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen.