Zo maak jij jouw tuin klaar voor de zomer

Eindelijk, het mooie weer komt er weer aan! Nu de voorjaarsschoonmaak achter de rug is en alles in huis klaar is voor de zomer, wordt het nu tijd om de tuin eens aan te pakken. Wanneer de temperatuur begint te stijgen, zijn we allemaal massaal meer in de tuin te vinden. Je wil dan wel dat deze er fatsoenlijk bij ligt en dat je er met een fijn gevoel in kan zitten. Met de volgende tips maak jij je tuin binnen no-time klaar voor de zomer.

1.      Schenk aandacht aan je gazon

Wanneer je een stuk gras in de tuin hebt, wil je natuurlijk dat dit er mooi bij ligt. Kijk dus goed naar wat je grasmat nodig heeft. Wanneer er kale plekken in je gazon zitten, is het mogelijk om dit op te vullen door bij te zaaien. Daarnaast kan wat extra voeding ook geen kwaad. Strooi wat mest over je gazon, en je zult zien dat deze weer helemaal begint op te bloeien.

2.      Snoeien

Verschillende planten hebben het nodig om af en toe gesnoeid te worden. Bij snoeien denk je vaak aan de herfst en de winter, maar snoeien in de zomer heeft ook voordelen. De kans op rotting is in de zomer het kleinst. Als je in de zomer snoeit, hoef je in de winter niet nog een keer.

3.      De tuin opfleuren

Een leuke toevoeging voor in de tuin, is bijvoorbeeld een tuinhuis met overkapping laten plaatsen. Het staat gezellig en je kan het huisje gebruiken als extra opslagruimte of als extra slaapgelegenheid. Vind je een tuinhuis plaatsen iets te heftig? Dan kan je de tuin ook opleuken met plantjes of tuinposters. Tegenwoordig zijn er verschillende tuinposters te koop, met verschillende prints en verschillende formaten. Met een dergelijke poster haal je de zomer in de tuin zonder daar groene vingers voor te hoeven hebben.

4.      Schoonmaken

Nu je tuin er weer strak bij ligt, wil je de laatste puntjes op de i ook klaar hebben. Veeg het terras goed en maak deze vrij van dorre bladeren. Vervolgens kan je de tegels schoonspuiten met een hogedrukspuit. Dit geeft net weer een fris gezicht. Tot slot wordt de tuinset weer uit de schuur gehaald. Maak deze ook goed schoon, zorg dat alle stof er van af is. Leg er wat zachte kussens in en jouw tuin is helemaal klaar voor de zomer.